Έφηβος Influencer κατέληξε για 14 χρόνια στη φυλακή για ένα domain όνομα

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος προσπάθησε να κλέψει ένα domain με την απειλή όπλου.



Εικόνα: Rossi Lorathio Adams II (φυλακές του Linn County) - Έφηβος Influencer κατέληξε για 14 χρόνια στη φυλακή για ένα domain όνομα
Εικόνα: Rossi Lorathio Adams II (φυλακές του Linn County) - Έφηβος Influencer κατέληξε για 14 χρόνια στη φυλακή για ένα domain όνομα

Ένας έφηβος influencer στο Instagram καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης αφού προέβη σε ακραίες πράξεις για να αποκτήσει ένα domain.

Ο Rossi Lothario Adams II από την πολιτεία της Iowa των Η.Π.Α πήρε μέρος σε ένα περίπλοκο σχέδιο για να πάρει στα χέρια του ένα domain. Έβαλε τον ξάδερφο του να απειλήσει με όπλο τον ιδιοκτήτη του domain και να τον αναγκάσει να μεταφέρει το domain.

Ο Adams είναι ο ιδρυτής της εταιρείας “State Snaps” η οποία λειτουργεί σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτά ανέβασε διάφορες φωτογραφίες και βίντεο από μαθητές σε “απρεπή συμπεριφορά, μέθη και γυμνότητα”. Συνολικά είχε πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Adams προσπάθησε να αποκτήσει το domain “doitforthestate.com” καθώς οι ακόλουθοι του στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούσαν συνεχώς το σλόγκαν “Do it for the State!”. Αλλά ο ιδιοκτήτης του, Ethan Deyo, δεν το πουλούσε.

Τον Ιούνιο του 2017 ο Adams έπεισε τον ξάδερφο του, Sherman Hopkins Jr να απειλήσει με όπλο τον Deyo και να τον αναγκάσει να μεταφέρει το domain. Επίσης του είχε δώσει μια σημείωση για το πως να μεταφέρει το domain. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος προσπάθησε να κλέψει ένα domain με την απειλή όπλου.

Ο Hopkins Jr εισήλθε στην κατοικία του Deyo, τον εντόπισε και ενώ τον σημάδευε στο κεφάλι τον διέταξε να μεταφέρει το domain. Ο Deyo κατάφερε να ανακτήσει το όπλο και μετά από μια μάχη σώμα με σώμα πυροβολήθηκε στο πόδι και πυροβόλησε τον Hopkins Jr πολλές φορές στο στήθος και επικοινώνησε με τις αρχές.

Και οι δύο επιβίωσαν από τα τραύματα τους. Ο Adams καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης ενώ ο Hopkins Jr καταδικάστηκε σε 20 χρόνια.