Λευκές Φράουλες



Λευκές φράουλες
Λευκές φράουλες

Οι άγνωστες λευκές φράουλες

Οι λευκές φράουλες μπορεί να ακούγονται παράξενα για τους περισσότερους από εμάς αλλά αποτελούν βασικό στοιχείο της ιαπωνικής αγοράς φρούτων για χρόνια. Η ασιατική χώρα έχει στην πραγματικότητα αρκετές ποικιλίες λευκών φραουλών, μεταξύ των οποίων και την Shiroi Houseki, που είναι από τις πιο σπάνιες και ακριβές.

Οι λευκές φράουλες ή ανανοφράουλες είναι ένα παράξενο και εξωτικό φρούτο που κινδύνευε με εξαφάνιση πριν διασωθεί από μια ομάδα Ολλανδών αγροτών.

Το 2003 αυτή η παράξενη ποικιλία φράουλας είχε σχεδόν εξαφανιστεί, όμως χάρη στην έγκαιρη δράση αυτών των αγροτών συνεχίζει να υπάρχει σήμερα, χωρίς να διατρέχει πλέον κίνδυνο.

Στις σημερινές αγορές υπάρχουν πολλά εξωτικά φρούτα που είναι «σπάνια», είτε επειδή καλλιεργούνται δύσκολα είτε επειδή παράγουν καρπούς μία ή δύο φορές το χρόνο. Αυτή είναι η περίπτωση της άσπρης φράουλας, η οποία είτε δεν υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου είτε υπάρχει σε τόσο περιορισμένες ποσότητες που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν την ύπαρξή της.

Οι φράουλες, που ονομάζονται White Jewel (σ.σ. “Λευκό κόσμημα”) δημιουργήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια από τον Yasuhito Teshima στο αγρόκτημά του στο νομό Saga της Ιαπωνίας, που παραμένει το μοναδικό στον κόσμο που παράγει αυτόν το μοναδικό καρπό. Ο ίδιος λέει ότι πέρασε χρόνια διασταυρώνοντας διάφορα είδη φράουλας και τελειοποιώντας την καλλιεργητική της τεχνική προκειμένου να πετύχει μια μεγάλη φράουλα που ήταν λευκή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της. Η γεύση της θυμίζει ανανά και είναι γλυκιά σαν καραμέλα.

Η μία μόνο φράουλα κοστίζει περίπου 10€.

Διαβάστε αναλυτικά

Διαβάστε περισσότερα άρθρα Datanews

 



About DataNews Web TV 32 Articles
Εάν είστε και σεις, από τους ανθρώπους που τους αρέσει να δημιουργούν, να μοιράζονται, να κατασκευάζουν, που "ψάχνονται", που ανακαλύπτουν ή που απλά ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Το DataNews είναι μια ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα νέων και ειδήσεων που θέλει να δώσει μια ευκαιρία σε νέους να αναδείξουν την αγάπη και το ταλέντο τους για το κάθε πράγμα που τους ενδιαφέρει. Αν θέλετε και εσείς να δημοσιεύσετε το άρθρο σας, ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να γίνετε και εσείς ένα ενεργό μέλος του DataNews!