Οργασμός – Και μετά;



Οργασμός - DataNewa
Οργασμός - DataNewa

Πράγματα που μπορεί να προκαλέσει ο οργασμός

Διαβάστε μερικά περίεργα πράγματα που μπορεί να προκαλέσει ο οργασμός.

Κλάματα

Τα δάκρυα, ή ένα γενικευμένο αίσθημα θλίψης, κατάθλιψης, ανησυχίας ή αναταραχής μετά το σεξ είναι συμπτώματα μιας πάθησης που ονομάζεται μετα-συνουσιακή δυσφορία (postcoital dysphoria – PCD). Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο και συμβαίνει συχνά μέσα σε μια σταθερή σχέση.

Ψευδαισθήσεις

Κάποιες (τυχερές!) γυναίκες αναφέρουν ότι ο σύντροφός τους καταφέρνει να τις… στείλει σε έναν άλλο κόσμο, όταν κάνουν σεξ. Σε μια έρευνα του 2011, από τις περίπου 50 γυναίκες που ανέφεραν ότι είχαν “αυξημένη σεξουαλική απόκριση”, το 76-100% δήλωσε ότι αισθάνονται “σαν να πετάνε”. Έως και το 75% δήλωσε ότι ένιωσαν “σαν να βγαίνουν από το σώμα τους” και το 24% ότι αισθάνθηκε “σαν βρέθηκε μέσα στον κόσμο των καρτούν”!

Φτέρνισμα

Οι αναφορές που συνδέουν το φτέρνισμα με τους οργασμούς χρονολογούνται από την αρχή του 20ού αιώνα. Μάλιστα, μια περίπτωση από το 1972 περιγράφει έναν 59χρονο άντρα που ανέπτυξε χρόνιο φτέρνισμα και ρινική καταρροή μετά από οργασμό, τα οποία συνεχίστηκαν για 10 χρόνια! Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ενεργοποίηση ενός μέρους του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να ερεθίσει και ένα άλλο μέρος του εγκεφάλου, το οποίο προκαλεί φτέρνισμα.

Ασθένεια

Το λένε και “σύνδρομο ασθένειας μετά τον οργασμό” (post-orgasm illness syndrome). Είναι μια παρενέργεια που μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες μετά την εκσπερμάτιση. Έρευνες έχουν καταγράψει άνδρες που αναφέρουν σοβαρή κόπωση, υπερθέρμανση και προσωρινή μορφή γρίπης μετά το σεξ. Η εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων είναι ταχεία και μπορεί να διαρκέσει έως και 4-7 ημέρες. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το σώμα του άνδρα μπορεί να μπερδέψει προσωρινά τις πρωτεΐνες στο ίδιο του το σπέρμα ως ξένους εισβολείς, γεγονός που αυξάνει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και σας κάνει να αισθάνεστε άρρωστοι.

Περισσότερα: Περίεργα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν μετά τον οργaσμό | E-Radio.gr Life 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για περισσότερα DataNews



About DataNews Web TV 32 Articles
Εάν είστε και σεις, από τους ανθρώπους που τους αρέσει να δημιουργούν, να μοιράζονται, να κατασκευάζουν, που "ψάχνονται", που ανακαλύπτουν ή που απλά ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Το DataNews είναι μια ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα νέων και ειδήσεων που θέλει να δώσει μια ευκαιρία σε νέους να αναδείξουν την αγάπη και το ταλέντο τους για το κάθε πράγμα που τους ενδιαφέρει. Αν θέλετε και εσείς να δημοσιεύσετε το άρθρο σας, ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να γίνετε και εσείς ένα ενεργό μέλος του DataNews!