Φαινόμενο Ικαρία – Το θαύμα της Ελλάδας



Φαινόμενο Ικαρία
Φαινόμενο Ικαρία

Το φαινόμενο Ικαρία

Ο κ. Σταμάτης αποτελεί ο ίδιος το ” φαινόμενο Ικαρία” ! Πριν από 45 χρόνια ζούσε στις ΗΠΑ. Οι γιατροί τότε διέγνωσαν ότι έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες και ότι βρισκόταν στα τελευταία στάδια της ασθένειας, δίνοντάς του μόλις 9 μήνες ζωής.

«Τότε ήταν πολύ ακριβές οι κηδείες εκεί. Έτσι, είπα στη γυναίκα μου ότι θα γυρίσω στην Ικαρία για να με θάψουν κοντά στους γονείς μου. Βρήκα τους φίλους μου στο χωριό που γεννήθηκα και αρχίσαμε να πίνουμε. Σκεφτόμουν ότι τουλάχιστον θα πεθάνω χαρούμενος. Βρισκόμασταν κάθε μέρα και πίναμε κρασάκι. Εγώ περίμενα, όμως καθώς περνούσε ο καιρός εγώ ένιωθα ακόμη πιο δυνατός. Πέρασαν οι 9 μήνες και εγώ ένιωθα καλύτερα από πριν. Μετά πέρασαν 11 μήνες, ακόμη καλύτερα… και τώρα 45 χρόνια μετά είμαι ακόμη εδώ!» είπε ακόμη και συνέχισε: «Πριν από μερικά χρόνια επέστρεψα στις ΗΠΑ για να βρω τους γιατρούς μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Είχαν πεθάνει όλοι».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Σταμάτης αποτελεί βετεράνο πολέμου!

Το φαινόμενο Ικαρία και στο εξωτερικό

Επιστήμονες από όλον τον κόσμο, με αφορμή και το προϊγούμενο γεγονός, έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο Ικαρία, δηλαδή το φαινόμενο της μακροζωίας στο ελληνικό νησί. Μάλιστα το BBC  έχει αφιερώσει ολόκληρη εκπομπή ενώ έχει ανεβάσει και άρθορ στο οποιο υποστηρίζει πως οι κάτοικοι του νησιού ζουν τουλάχιστον 10 χρόνια περισσότερο από τους κατοίκους άλλων περιοχών.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα DataNews



About DataNews Web TV 32 Articles
Εάν είστε και σεις, από τους ανθρώπους που τους αρέσει να δημιουργούν, να μοιράζονται, να κατασκευάζουν, που "ψάχνονται", που ανακαλύπτουν ή που απλά ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Το DataNews είναι μια ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα νέων και ειδήσεων που θέλει να δώσει μια ευκαιρία σε νέους να αναδείξουν την αγάπη και το ταλέντο τους για το κάθε πράγμα που τους ενδιαφέρει. Αν θέλετε και εσείς να δημοσιεύσετε το άρθρο σας, ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να γίνετε και εσείς ένα ενεργό μέλος του DataNews!