Tinos Food Paths: Κάτι νέο ετοιμάζει για φέτος η ομάδα της Τήνου!

Τι νέο έχει να προσφέρει η φετινή διοργάνωση που θα ανοίξει τις πόρτες της από 07 έως 13 Μαΐου.



Tinos Food Paths: Κάτι νέο ετοιμάζει για φέτος της Τήνου!
Tinos Food Paths: Κάτι νέο ετοιμάζει για φέτος της Τήνου! Φωτογραφία: Ευριπίδης Αποστολίδης

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης του Tinos Food Paths 2018 συναντήσαμε μέλη της ομάδας αυτής ώστε να παρουσιάσουν στους αναγνώστες του Τήνος Today, τι νέο έχει να προσφέρει η φετινή διοργάνωση που θα ανοίξει τις πόρτες της από 07 έως 13 Μαΐου. 

Ύστερα από τρία χρόνια δυναμικής παρουσίας του Tinos Food Paths,  φέτος γίνεται ένα ανοιχτό κάλεσμα στις επιχειρήσεις του νησιού, με σκοπό την ενίσχυση με παράλληλες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, βασισμένες στη γαστρονομική παράδοση της Τήνου.  Μέχρι τώρα οι Τηνιακοί επιχειρηματίες έχουν σταθεί  αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, και με αυτή την πρόσκληση, θα δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και να βρεθούν στην καρδιά του εγχειρήματος.

Για αυτό το λόγο, προχωράμε στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα είναι ενεργή όλο το χρόνο, θα είναι το μέσο προβολής και προώθησης των δράσεων, θα λειτουργεί ως ένας διαδραστικός φάρος ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Συμπεραίνοντας σκοπός είναι το Tinos Food Paths να πραγματοποιείται όλο τον χρόνο με την κορύφωση του την γιορτή της γαστρονομίας.

To Tinos Food Paths είναι ένας φορέας ενεργός όλο το χρόνο, μια δεξαμενή ιδεών και ζυμώσεων, που κορυφώνεται με την “Γιορτή της Γαστρονομίας” που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη βδομάδα του Μαΐου στο νησί και περιλαμβάνει δράσεις όπως συνέδρια και στρογγυλά τραπέζια, ξεναγήσεις στην τηνιακή ύπαιθρο, γαστρονομικές εμπειρίες κλπ.

Η όλη διοργάνωση κινείται σε τρεις άξονες: Ο πρώτος  είναι να έρθουν πιο κοντά οι επαγγελματίες του νησιού ώστε να ζήσουν πράγματα από κοινού και να χτίσουν δημιουργικές γέφυρες . Δεύτερον, να δημιουργηθούν συντονισμένες δράσεις εξωστρέφειας για το νησί (π.χ. με την πρόσκληση δημοσιογράφων) και τρίτον το Tinos Food Paths να αποκτήσει  εμπορική ταυτότητα και να προωθείται είτε μέσω της πλατφόρμας αλλά και πέραν αυτής (π.χ. θεματικά μενού εστιατορίων).

Η προοπτική αυτής της δράσης διασύνδεσης θα εξαρτηθεί από την στήριξη και την ανταπόκριση όλων των επιχειρήσεων, και ευελπιστούμε να έχει μακρύ ορίζοντα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Περιμένουμε τις προτάσεις σας στο info.tinosfoodpaths@gmail.com για τον σχεδιασμό μιας δράσης – εμπειρίας, όπου θα υπάρχει μια πρώτη περιγραφή, με ενδεικτικό τίτλο, μέρος και διάρκεια καθώς και το εκτιμώμενο κόστος ανά άτομο. Η ομάδα του Tinos Food Paths θα ανταποκριθεί άμεσα  για την δρομολόγηση και την ανάρτηση της δράσης στην πλατφόρμα.

Ενδεικτικό παράδειγμα πρότασης από εστιατόριο

Τίτλος: Γευστική Εμπειρία
Περιγραφή: Γαστρονομική παρουσίαση του τηνιακού μοσχαριού
Τόπος Δράσης: Εστιατόριο “Χ”
Ημερομηνία: Δευτέρα 7 Μαϊου και  κάθε μέρα μέχρι Κυριακή 13 Μαιου, Ωρα: 7μμ
Καλεσμένοι:
Κόστος: 30 € / άτομο
Σύντομο Σημείωμα Περιγραφής Δράσης (μέχρι 100 λέξεις)

Προσκεκλημένος στο εστιατόριο “Χ” θα είναι ο σεφ του εστιατορίου “Ψ” όπου θα παρουσιαστούν και θα σερβιριστούν στο κοινό πιάτα με παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές βασισμένα στο τηνιακό μοσχάρι. Περιλαμβάνει πλήρες γεύμα που θα συνοδεύεται από τηνιακά κρασιά του οινοποιού “Υ”.

Πηγή: tinostoday.gr
Διαβάστε ακόμα: Ελληνική Παράνοια 2017