Σκάκι – Παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων η Σταυρούλα Τσολακίδου



Σκάκι, data news
Σκάκι, data news

Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα στο σκάκι

Νέα πνοή στο ελληνικό σκάκι. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίας, η 16χρονη σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου, κατέκτησε την πρώτη θέση, με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες και αναδείχθηκε πανηγυρικά παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων.

Τον προηγούμενο χρόνο κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στις 16χρονες. Φέτος αγωνίσθηκε στην κατηγορία νεανίδων (μέχρι 18 ετών), όπου συμμετείχαν 52 σκακίστριες από 37 χώρες.

«Η συνέπεια, οι πολύωρες προπονήσεις της, το αγωνιστικό πνεύμα που τη διακρίνει, η προσπάθεια και η επίμονή της, την οδήγησαν σε αυτήν τη μεγαλειώδη νίκη»

Θεοδωρίδης και προσθέτει:

«Με την τελευταία νίκη απέδειξε σε όλους ότι δεν τα βάζει κάτω, συνεχίζει την προσπάθεια μέχρι τέλους.

Έχει τσαγανό και θέληση αυτό το κορίτσι. Έχει μία ακούραστη μαχητικότητα που παρά τις δυσκολίες πάντα καταλήγει σ’ ένα εντυπωσιακό φινάλε».

«Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα το νέο θρίαμβο της Σταυρούλας Τσολακίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο σκάκι. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια μας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διακρίνεται σε κορυφαίο επίπεδο σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πνευματικό σπορ, συνδυάζοντας μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις μαθητικές της υποχρεώσεις. Επιτεύγματα σαν αυτά της Σταυρούλας μας κάνουν να είμαστε ακόμα πιο αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας μας».

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σχολιάζοντας τη μεγάλη νίκη της Σταυρούλας Τσολακίδου ανέφερε: «Για ακόμη μία φορά μάς έκανε υπερήφανους ως Καβαλιώτες και ως Έλληνες. Εκ μέρους ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας τη συγχαίρω θερμά για την κατάκτηση ενός ακόμα παγκόσμιου τίτλου και την ευχαριστώ από βάθους καρδιάς που σε καιρούς δύσκολους συνεχίζει ν’ αγωνίζεται σκληρά και να μας δίνει ελπίδες πως οι νέοι άνθρωποι έχουν τις δυνατότητες να πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Με πάθος γι’ αυτό που κάνει, με συνέπεια και έμπνευση, η Σταυρούλα κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμα σημαντικό τίτλο και να μας κάνει να χαμογελάσουμε. Ταυτόχρονα μας έκανε υπερήφανους για τους αθλητές μας. Διαβεβαιώνουμε, τόσο την ίδια, όσο και όλα τα μέλη της μεγάλης και δραστήριας σκακιστικής οικογένειας του δήμου Καβάλας ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Καντε like στη σελίδα μας στο Facebook για περισσότερα ενημερωτικά άρθρα



About DataNews Web TV 32 Articles
Εάν είστε και σεις, από τους ανθρώπους που τους αρέσει να δημιουργούν, να μοιράζονται, να κατασκευάζουν, που "ψάχνονται", που ανακαλύπτουν ή που απλά ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Το DataNews είναι μια ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα νέων και ειδήσεων που θέλει να δώσει μια ευκαιρία σε νέους να αναδείξουν την αγάπη και το ταλέντο τους για το κάθε πράγμα που τους ενδιαφέρει. Αν θέλετε και εσείς να δημοσιεύσετε το άρθρο σας, ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να γίνετε και εσείς ένα ενεργό μέλος του DataNews!