Κρουαζιερόπλοιο παθαίνει τραμπάλα στα ανοικτά της Νορβηγίας

Εκκένωση κρουαζιερόπλοιου με κακοκαιρία ανοικτά της ΝορβηγίαςΚρουαζιερόπλοιο παθαίνει τραμπάλα στα ανοικτά της Νορβηγίας
Κρουαζιερόπλοιο παθαίνει τραμπάλα στα ανοικτά της Νορβηγίας

Συναγερμός στη Νορβηγία καθώς ένα κρουαζιερόπλοιο υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοικτά όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από τους 1.300 επιβάτες και το πλήρωμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cruisemapper.com, το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου από τη νορβηγική πόλη Μπέργκεν για 12ήμερο ταξίδι που θα κατέληγε στο στο βρετανικό λιμάνι του Τίλμπουρι στον ποταμό Τάμεση.

Το κρουαζιερόπλοιο εξέπεμψε χθες σήμα κινδύνου, εν μέσω θαλασσοταραχής, καθώς παρουσίασε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Σήμερα ωστόσο το πλήρωμα κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τις τρεις από τις τέσσερις μηχανές και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης για το κοντινότερο λιμάνι. Παράλληλα διακόπηκε η επιχείρηση εκκένωσης.Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί μεταξύ των οποίων δύο σοβαρά: πρόκειται για δύο ηλικιωμένους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.
Η πλειονότητα των τουριστών είναι ηλικιωμένοι και προέρχονται από 16 χώρες· οι περισσότεροι από Βρετανία και ΗΠΑ.

Το κρουαζιερόπλοιο ανήκει στη Viking Ocean Cruises και έχει κατασκευαστεί το 2017.

Η διάσωση: